ola twaalfzonen

Twalvesons is een relatief nieuw sneakermerk uit Londen dat al een tijdje op onze radar staat.

Hun strakke en eigentijdse ontwerpen zijn handgemaakt in Italië en gebruiken het beste Italiaanse leer. Daarom zijn we er trots op dat ze een van de eerste merken op onze nieuwe website zijn.

Omdat we meer wilden weten, spraken we met hoofdman Ola Alabi over mode, schoenen en voetbal...Vertel me eerst iets over jezelf en hoe je in de schoenensector terecht bent gekomen?

Mijn naam is Ola en ik ben geboren en getogen in Londen! Tijdens mijn vroege jaren hield ik van sport en begon ik met voetbal! Het is iets waar ik altijd gepassioneerd over ben geweest.

Ik speelde voor een paar Academy-sets, en toen ik 16 was, had ik een YTS voor een team genaamd Gretna FC in Schotland, dus ik verhuisde en studeerde ook terwijl ik speelde. Ik heb een tijdje prof- tot semi-profvoetbal gespeeld, maar de passie was er gewoon niet. Mijn ware liefde voor mode zorgde ervoor dat ik er een einde aan maakte, terwijl ik besloot hoe ik de modewereld wilde betreden. Ik begon met styling, werkte in de detailhandel en ontwerpde voor klanten voordat ik samen met mijn vrouw Twelvesons oprichtte.

Ik heb altijd dezelfde passie voor sneakers gehad; je zou me een sneakerhead kunnen noemen, mijn verhouding tussen kleding en sneakers was krankzinnig. Ik had op een gegeven moment ongeveer 40 paar sneakers en een rotatie van misschien vijf kledingstukken. Dat was het enige waar ik in geïnteresseerd was. Ik spaarde al mijn zakgeld om de nieuwste Jordans en Air Max sneakers te kopen.


"...je zou me een sneakerhead kunnen noemen, mijn verhouding tussen kleding en sneakers was krankzinnig." - OA

Ik denk dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dus, voor mensen die misschien niet bekend zijn met het merk, kun je wat meer vertellen over Twelvesons?

Twalvesons is een strak, eigentijds schoenenmerk. Wij zijn een groeiend merk dat iets meer dan een jaar oud is en wordt gerund door mijzelf, mijn vrouw en mijn beste vriend. Ik en mijn vrouw ontwerpen alle schoenenseizoenen van tevoren, we zijn een geweldig duo aan de ontwerpkant. Vanaf het allereerste begin wilden we sneakers maken die strak, tijdloos en van goede kwaliteit waren, sneakers die een bredere leeftijdscategorie zouden aanspreken.

luxe sportschoenen

Twalvesons is een behoorlijk gedenkwaardige naam, hoe ben je op het idee gekomen?

De naam achter Twelvesons kwam doordat ik met mijn vrouw in de koffieshop zat; we hadden al vastgesteld dat we mijn passie voor sneakers en onze gezamenlijke creativiteit zouden volgen. Ik bleef een uur lang namen op mijn notitieblok schrijven, maar niets bleef hangen, uiteindelijk zei ik "Twelvesons" uit mijn mond, en we keken elkaar aan en dachten 'ja, dat is het!'

Zit er een betekenis achter, of vond je de klank ervan gewoon leuk?

Het komt eigenlijk uit een bijbels verhaal over een vader genaamd Jacob die twaalf zonen had; hij gaf al zijn zoons namen die betekenis en doel hadden. We proberen dagelijks naar deze betekenissen te leven die betrekking hebben op onze levensstijl, werk en passie. Zo ontstond de naam Twalvesons.

Je hebt in vrij korte tijd veel succes gehad. Waar heb je dit aan te danken?

Wij zijn een team van hardwerkende jonge creatievelingen onder leiding van mijzelf. Op dit moment concentreer ik me op het uitbouwen van dit modehuis tot een wereldwijd merk. Iets meer dan een jaar later hebben we het online ongelooflijk goed gedaan en samengewerkt met een aantal geweldige leveranciers. We bouwen een geweldig bedrijf, en aangezien mijn vrouw en ik ons ​​eerste kind verwachten, heb ik nog nooit zo graag willen slagen, onze arbeidsethos ligt op honderdduizend.

Ik denk dat we het beter over sneakers kunnen hebben, en me meer over je ontwerpen kunnen vertellen.

Onze sneakers zijn 100% handgemaakt van Italiaanse materialen in Italië. We gebruiken een kleine familiefabriek in Venetië die leeft voor schoenen. De vaardigheden en het vakmanschap van de werknemers zijn ongeëvenaard.

Meesters aan het werk ➰

Een bericht gedeeld door TWELVESONS (@twelvesons) op

Onze silhouetten zijn uniek en tijdloos, met een goede mix van stoere en veilige ontwerpen. Wij richten ons op de modebewuste persoon die voorop wil blijven lopen en op uw meer volwassen dressoirs die er schoon en subtiel uit willen zien.

Is de trainermarktplaats een moeilijke plek om een ​​nieuw merk te zijn? Omringd door zoveel gevestigde merken, silhouetten en bekende namen?

Ja, natuurlijk is het altijd moeilijk om een ​​markt te betreden met zoveel concurrentie. Vooral als de merken waarmee we concurreren al jaren bestaan ​​voordat we überhaupt geboren zijn, maar dat is de uitdaging waar we van genieten.

Ik wed dat het een moeilijke beslissing was om te weten waarmee je moest lanceren om jezelf op die competitieve markt te vestigen. Wat kun je ons vertellen over die eerste collectie?

Onze eerste collectie bestond uit één ontwerp in drie kleurstellingen. We begonnen met een productie van 70 paar, het was erg moeilijk om een ​​fabriek te vinden die zo’n kleine productie zou doen. Onze eerste collectie werd binnen een maand verkocht, wat voor ons een schok was, omdat we een volkomen onbekend merk waren in het grote geheel.

Het is een zware reis geweest sinds we begonnen, maar we proberen ons te concentreren op onze ontwerpen en de manier waarop we ons merk aan de consument presenteren door middel van onze contentcreatie en tone of voice. Ik denk dat als je de juiste dingen blijft doen, de juiste mensen aandacht zullen besteden.

trainers twaalfzonen

Denk je dat de opkomst van streetwear en de sneakerhead ervoor heeft gezorgd dat nieuwe merken kunnen floreren?

Ja absoluut. De sneakercultuur is minder gereserveerd, alles gaat zo snel, wat goed is omdat de consument bereid is te zien wie de nieuwe, onontdekte merken zijn, wat ons waarschijnlijk heeft geholpen om deze branche te betreden. De keerzijde is dat het druk op ons uitoefent om te blijven creëren, zodat we mensen scherp kunnen houden, wat een goede druk is, denk ik.

Twalvesons is steeds sterker geworden. Verwacht je dat dit niveau van vooruitgang zich zal voortzetten?

De opkomst van de streetwear- en sneakercultuur heeft een ongekend hoogtepunt bereikt en we hebben het gevoel dat we ons in een sterke periode bevinden, waarin mensen enthousiast zijn over de cultuur en betrokken zijn bij wat we doen.

Goed spul. Bedankt dat je met ons hebt gepraat Ola, we kijken ernaar uit om te zien wat er in de toekomst van Twelvesons gaat komen.

Bekijk onze collectie Twalvesons


01 juni 2017 — Dale Allman

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.